Rechtsanwalt

Alexander Crämer

Hallo, ik ben Alexander Crämer, partner en advocaat bij STRICK Rechtsanwälte & Steuerberater. Sinds 1998 ben ik werkzaam als advocaat bij STRICK.

Juridische specialisatie

Mijn specialisaties omvatten onder andere de aankoop van Duits vastgoed, internationaal belastingrecht, Duits handelsrecht en internationaal erfrecht. Met deze kennis kan ik mijn cliënten ondersteunen bij complexe juridische vraagstukken. Tevens help ik bij de begeleiding van Nederlandse bouwbedrijven richting Duitsland.

Juridische opleidingen

Mijn opleiding heb ik genoten aan de Ruhr-universiteit van Bochum, waar ik mijn staatsexamen rechtsgeleerdheid heb afgerond in 1997. Deze solide basis heeft mij in staat gesteld om mijn carrière als advocaat op te bouwen.

Mijn juridische reis begon met mijn werk als wetenschappelijk assistent aan de Radboud Universiteit in Nijmegen in 1996. Daarna heb ik als juridisch medewerker gewerkt bij de arrondissementsrechtbank van Duisburg. In 2002 heb ik de kans gekregen om medeoprichter te worden van de BvCM Bundesverband Credit Management e.V. Daarnaast ben ik sinds 2002 gastdocent bij de Nederlands Duitse Businessacademie in Kleve en sinds 2006 gastdocent voor de faculteit Economie Management aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Recentelijk ben ik ook gastdocent geworden bij de Haagse Hogeschool in Den Haag.

Netwerk

Als lid van de Deutscher Anwaltverein, de Deutsch-Niederländische Rechtsanwaltsvereinigung e.V. en de Nederlands-Duitse Businessclub, ben ik actief betrokken bij belangrijke juridische organisaties. Deze lidmaatschappen stellen me in staat om mijn kennis te delen en op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen in het vakgebied.

Lezingen en seminars

Ik geef lezingen en seminars over juridische valkuilen bij het zakendoen in Duitsland, vastgoed in Duitsland, het erfrecht in Duitsland en het vestigen en uitwinnen van zekerheden in Duitsland betreffend leningen voor financieringen. Deze lezingen en seminars geef ik onder andere bij brancheorganisaties, vakbonden, Duits-Nederlandse events en bij interne scholen van ondernemingen. Ik vind het belangrijk om anderen te informeren en te helpen met mijn expertise.

Naast mijn werk als advocaat bied ik uitgebreide juridische ondersteuning op het gebied van managementadvies en procesvoering. Mijn diensten omvatten juridisch advies, internationaal belastingadvies, onroerend goed, kredietrecht, zekerheidstelling, uitwinning van zekerheden, insolventierecht, schuldeisersadvies, schuldeisersvertegenwoordiging, handelsrecht, internationaal handelsrecht en grensoverschrijdend procederen.