Juridische maatwerkoplossingen

Juridisch advies in het Nederlands door een Duitse advocaat

Voordat u met uw Nederlandse bedrijf over de grens gaat starten, is het belangrijk om de juridische verschillen te begrijpen. Het Duitse rechtssysteem verschilt van het Nederlandse rechtssysteem. Dit is wat u moet weten op juridisch gebied.

STRICK juridisch advies - advocaat in Duitsland

Wat zijn de juridische en fiscale verschillen in Duitsland?

Bij het zakendoen in Duitsland krijgen Nederlandse bedrijven bijvoorbeeld te maken met verschillende juridische aspecten, andere belastingregimes, arbeidsrechtelijke verplichtingen en contractuele verplichtingen. Daarnaast zijn er culturele verschillen tussen Nederland en Duitsland. Dit kan invloed kan hebben op hoe zaken worden gedaan en hoe contracten worden opgesteld.

Wat zijn de mogelijke risico’s bij het zakendoen in Duitsland?

Zakendoen in Duitsland biedt veel kansen. Echter er zijn ook risico's waar u rekening mee moet houden. U kunt hierbij denken aan de juridische of fiscale verschillen zoals de algemene voorwaarden of het andere belastingregime dat Duitsland heeft. Ook de verschillen rondom arbeidsrecht of logistiek zijn groot. Daarom is het goed om vooraf de mogelijke risico's te identificeren. Een Duitse advocaat helpt u om veilig zaken te doen in Duitsland.

Hoe kan een ervaren Duitse advocaat u helpen?

Bent u van plan om een Duitse dochteronderneming op te richten of wilt u een joint venture aangaan met een Duits bedrijf. Een ervaren Duitse advocaat kan u met uw Nederlandse bedrijf helpen om alle juridische aspecten in kaart te brengen. Hierdoor is het voor u eenvoudiger de consequenties te overzien en keuzes te maken. Daarna zal een Duitse advocaat ervoor zorgen dat uw bedrijf aan alle relevante wet- en regelgeving voldoet om zorgeloos zaken te doen in Duitsland.

Wat moet u regelen bij het opstellen van contracten in Duitsland?

Het is te allen tijde raadzaam om juridisch advies in te winnen bij een professional die bekend is met het Duitse rechtssysteem. Dit om ervoor te zorgen dat een contract voldoet aan de Duitse wet- en regelgeving. Denk hierbij aan zaken als aansprakelijkheid, garanties, verjaringstermijnen of bevoegde rechtbanken. Daarnaast zijn er taalkundige aspecten. Een deskundige Duitse advocaat die het rechtssysteem kent en u daarbij ook nog eens in het Nederlands advies kan geven, zorgt ervoor dat u goed voorbereid zaken kunt doen.

Hoe kunt u de intellectuele eigendomsrechten beschermen in Duitsland?

Een ander belangrijk aandachtspunt bij zakendoen over de grens is de bescherming van intellectuele eigendomsrechten. Hoe voorkomt u dat een ander er met uw idee vandoor gaat. Ook hiervoor kun een ervaren juridisch adviseur uw Nederlandse bedrijf helpen om uw merk, octrooi en andere intellectuele eigendommen te beschermen in Duitsland.

De voordelen op een rij

Waarom kiest u voor STRICK?

STRICK richt zich op Nederlandse en Vlaamse zakelijke cliënten die zaken (willen) doen in Duitsland. Wij helpen onze cliënten met juridisch advies en ondersteuning.

Nederlandstalig adviesAlle juristen beheersen de Nederlandse taal in woord en geschrift
Volledige ontzorging35 jaar vakkennis van juridische en fiscale aspecten, structuren en instanties onder één dak
Honorair consul in huisWij zijn volledig gecontroleerd door de Nederlandse overheid en als betrouwbaar betiteld