Maatwerkoplossingen

Juridisch advies

STRICK juridisch advies - advocaat in Duitsland

Voordat u met uw Nederlandse bedrijf zaken gaat doen over de grens, is het belangrijk om kennis te hebben van de juridische aspecten die hierbij komen kijken. Het Duitse rechtssysteem verschilt op veel vlakken van het Nederlandse rechtssysteem, waardoor het verstandig is om tijdig juridisch advies in te winnen.

Van belastingregime tot juridische verschillen

Bij het zakendoen in Duitsland krijgen Nederlandse bedrijven bijvoorbeeld te maken met verschillende belastingregimes, arbeidsrechtelijke verplichtingen en contractuele verplichtingen. Daarnaast zijn er culturele verschillen tussen Nederland en Duitsland, wat invloed kan hebben op hoe zaken worden gedaan en hoe contracten worden opgesteld.

Ervaren juridisch adviseur

Een ervaren juridisch adviseur kan Nederlandse bedrijven helpen om deze aspecten in kaart te brengen en te zorgen dat zij aan alle relevante wet- en regelgeving voldoen. Zo kan bijvoorbeeld worden gekeken naar de vereisten voor het oprichten van een Duitse dochteronderneming of het aangaan van een joint venture met een Duits bedrijf.

Opstellen van contracten

Ook kan een juridisch adviseur helpen bij het opstellen van contracten die voldoen aan het Duitse recht, zodat Nederlandse bedrijven niet voor verrassingen komen te staan indien er een geschil ontstaat. Daarbij kan het gaan om zaken als aansprakelijkheid, garanties, verjaringstermijnen en bevoegde rechtbanken.

Bescherming van intellectuele eigendomsrechten

Een ander belangrijk aandachtspunt bij zakendoen over de grens is de bescherming van intellectuele eigendomsrechten. Een juridisch adviseur kan Nederlandse bedrijven helpen om hun merken, octrooien en andere intellectuele eigendommen te beschermen in Duitsland.

Risico’s en regels bij het zakendoen in Duitsland

Naast deze aspecten kunnen natuurlijk nog vele andere juridische vragen spelen bij het zakendoen in Duitsland. Denk bijvoorbeeld aan de mogelijkheden en risico's van het aangaan van samenwerkingen met Duitse partijen, of aan de regels rondom het versturen van goederen van Nederland naar Duitsland.

Nederlandstalige juridische adviseurs

STRICK - Rechtsanwälte & Steuerberater biedt Nederlandse ondernemers die in Duitsland zaken (willen) doen of een dochteronderneming willen opstarten, alomvattend juridisch en fiscaal advies. De (Nederlandstalige) advocaten en belastingspecialisten van STRICK beschikken over economisch en commercieel inzicht. Als juridische en fiscale adviseurs zijn zij zich terdege bewust van het belang van de ondernemer.

De voordelen op een rij

Waarom kiest u voor STRICK?

STRICK richt zich op Nederlandse en Vlaamse zakelijke cliënten die zaken (willen) doen in Duitsland. Wij helpen onze cliënten met juridisch advies en ondersteuning.

Nederlandstalig adviesAlle juristen beheersen de Nederlandse taal in woord en geschrift
Volledige ontzorging35 jaar vakkennis van juridische en fiscale aspecten, structuren en instanties onder één dak
Honorair consul in huisWij zijn volledig gecontroleerd door de Nederlandse overheid en als betrouwbaar betiteld