Rechtsanwältin / Fachanwältin für Arbeitsrecht

Anja Romijnders

Ik ben Anja Romijnders en een ervaren advocaat gespecialiseerd in arbeidsrecht bij STRICK Rechtsanwälte & Steuerberater. Inmiddels heb ik meer dan 20 jaar werkervaring bij STRICK, waarvan 18 jaar in het arbeidsrecht.

Juridische specialisatie

Mijn specialisaties omvatten onder andere het Duitse arbeidsrecht, internationaal privaatrecht en erfrecht.

Juridische opleidingen

Mijn juridische opleiding begon bij mijn eerste staatsexamen rechtsgeleerdheid aan de Universiteit van Leipzig. Daarna heb ik een juridische stage bij de arrondissementsrechtbank van Duisburg gevolgd. Deze heb ik succesvol afgerond met het behalen van het tweede staatsexamen. Hiermee behaalde ik de kwalificatie als volledig bevoegde advocaat.

Ik heb het genoegen gehad om in Sydney te studeren en waardevolle werkervaring op te doen. Hier heb ik aan de universiteit mijn ‘Wahlstation’ voltooid. Daarnaast heb ik bij de Duits-Amerikaanse Kamer van Koophandel in Atlanta voor 6 maanden stage gelopen. Deze internationale ervaring heeft mijn begrip van grensoverschrijdende juridische kwesties versterkt en me geholpen bij het adviseren van cliënten met internationale belangen.

Netwerk

Naast mijn werk als advocaat ben ik ook actief betrokken bij de Deutscher Anwaltverein, een professionele organisatie voor advocaten in Duitsland, waar ik mijn kennis en ervaring kan delen en blijf leren van mijn collega's. Tevens ben ik lid bij de ARGE Arbeidsrecht.

Lezingen en seminars

Als docente aan de Nederlands Duitse Businessacademie geef ik met enthousiasme lezingen over arbeidsrecht in Duitsland. Ik vind het belangrijk om mijn kennis te delen en anderen te helpen bij het begrijpen van de complexe aspecten van het Duitse arbeidsrecht.

Bij STRICK Rechtsanwälte & Steuerberater streven wij ernaar om met ons team van ervaren professionals onze cliënten van dienst te zijn. Ik sta voor u klaar om u van juridisch advies te voorzien op het gebied van het Duitse arbeidsrecht, familierecht, erfrecht en internationaal privaatrecht