Rechtsanwältin / im Angestelltenverhältnis / Fachanwältin für Versicherungsrecht

Cathrin van den Hurk

Ik ben Cathrin van den Hurk. Sinds 2004 ben ik als advocaat werkzaam bij STRICK Rechtsanwälte & Steuerberater.

Juridische specialisatie

In de loop der jaren heb ik mij o.a. gespecialiseerd in het agentuurrecht. Binnen dit kader adviseer en vertegenwoordig ik handelsagenten en bedrijven – zowel buitengerechtelijk als gerechtelijk - en zet ik handelsagentuurovereenkomsten op.

Ik ben ook Fachanwältin für Versicherungsrecht en dus gespecialiseerd op het gebied van de regels en bijzonderheden van het Duitse verzekeringsrecht.

Daarnaast adviseer en ondersteun ik dagelijks bedrijven bij het incasseren van hun vorderingen tegen Duitse debiteuren. Dit omvat ook het begeleiden van de tenuitvoerlegging van Nederlandse vonnissen in Duitsland.

Mijn focus ligt altijd op het bereiken van de beste resultaten en oplossingen voor mijn cliënten. U kunt van mij - naast juridische kwaliteit - een doeltreffende aanpak verwachten, maar ook een realistische inschatting van eventuele risico’s.

Juridische opleidingen

Ik heb Rechten gestudeerd aan de Universiteit van Münster en aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Al vroeg ging mijn belangstelling uit naar het vakgebied internationaal privaatrecht en de juridische betrekkingen met Nederland.

Lezingen en seminars

Ik houd regelmatig lezingen en begeleidt seminars m.b.t. onderwerpen uit mijn vakgebied. Met mijn expertise adviseer en ondersteun ik graag Nederlandse cliënten in complexe juridische vraagstukken.