Rechtsanwältin / im Angestelltenverhältnis

Elena Schulz

Ik ben Elena Schulz, en sinds 2019 werk ik als advocaat bij STRICK Rechtsanwälte & Steuerberater.

Juridische specialisatie

Als advocaat bij STRICK richt ik me op verschillende rechtsgebieden. Mijn expertises omvatten onder andere particulier bouw- en architectenrecht, internationaal privaatrecht, algemene voorwaarden en geschillen.

Sinds ik bij STRICK werk heb ik mijn specialisme in het bouw- en architectenrecht opgebouwd. Hier heb ik een specifieke opleiding voor gevolgd, die ik met succes heb afgerond.

Met een combinatie van mijn expertise en ervaring zet ik me in om complexe juridische concepten duidelijk en begrijpelijk te maken. Mijn doelstelling is om het voor cliënten gemakkelijker te maken om ook op de Duitse markt weloverwogen keuzes te kunnen maken. Ik kan onze cliënten advies geven in zowel het Duits, Engels en Nederlands

Juridische opleidingen

Ik heb mijn juridische opleiding afgerond met het behalen van het eerste en tweede juridische staatsexamen aan respectievelijk de Bucerius Law School en de Rechtbank van Hamburg. Mijn academische achtergrond omvat een rechtenstudie aan The University of Queensland en een bacheloropleiding aan de Bucerius Law School.

Voordat ik begon met mijn werk bij STRICK, was ik werkzaam als advocaat bij Dirkzwager legal & tax in Nederland. Hier heb ik mijn kennis verbreed over de verschillen tussen Duitsland en Nederland. Eerder, in 2017, werkte ik als juridisch stagiaire bij DLA Piper in Hamburg.

Netwerk

Naast mijn werk als advocaat ben ik ook lid van verschillende organisaties, waaronder DNHK Young Professionals, waar ik betrokken ben bij de ontwikkelingen binnen de juridische gemeenschap en mijn professionele netwerk versterk.

Lezingen en seminars

Als advocaat bij STRICK geef ik ook lezingen en seminars. Dit biedt mij de mogelijkheid om anderen te informeren en te helpen hun juridische kennis te vergroten. Hierbij komen onderwerpen zoals het architectenrecht, bouwrecht en de VOB/B wet aan bod.