Rechtsanwältin / Fachanwältin für Arbeitsrecht

Gisela Surmann

Ik ben Gisela, één van de vijf partners bij STRICK Rechtsanwälte & Steuerberater. Al meer dan 30 jaar werk ik met veel plezier als advocaat binnen dit gerenommeerde bedrijf. Mijn expertise omvat verschillende rechtsgebieden, waardoor ik een veelzijdige juridische dienstverlening kan bieden aan onze cliënten.

Juridische specialisatie

Mijn specialisatie ligt met name in het arbeidsrecht en het agentuurrecht, waarin ik uitgebreide ervaring heb opgebouwd. Ik adviseer bedrijven bij geschillen met medewerkers handelsagenten en bestuursleden, contractonderhandelingen en herstructureringen op het gebied van arbeidsrecht. Daarnaast geef ik advies over bedrijfsstrategie, ondernemingsrecht, corporate law, handelsrecht en management. Het is mijn passie om ondernemers te ondersteunen bij juridische vraagstukken en hen te helpen bij het realiseren van hun doelen.

Naast mijn uitgebreide juridische achtergrond ben ik ook bekwaam in talen. Ik spreek vloeiend Duits en Nederlands, wat me in staat stelt om effectief te communiceren met een breed scala aan cliënten.Gesprekken in het Frans en Engels kan ik goed volgen.

Juridische opleidingen

Mijn opleiding heeft me een stevige basis gegeven voor mijn carrière. Ik heb mijn eerste juridische staatsexamen in jurisprudentie afgerond aan de Universiteit Trier en heb vervolgens mijn tweede juridische staatsexamen als juridisch stagiair bij de Landgericht Kleve behaald. Ik heb 7 jaar van mijn schooltijd doorgebracht in België. Tevens heb ik gedurende mijn stage enkele maanden doorgebracht in Brussel op de Duitse ambassade.

Netwerk

Als lid van verschillende verenigingen, waaronder de Deutsch-Niederländische Rechtsanwaltsvereinigung e.V., ARGE Arbeitsrecht im DAV en ARGE internationaler Rechtsverkehr im DAV, blijf ik op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in het juridische vakgebied.

Lezingen en seminars

Naast mijn werk als advocaat geef ik lezingen en seminars over diverse onderwerpen. Ik deel graag mijn kennis en ervaring op het gebied van arbeidsrecht in Duitsland, Duits ontslagrecht, werken met Duitse handelsagenten en het aangaan en beëindigen van agentuur- en distributieovereenkomsten.

Mijn ruime juridische ervaring stelt me in staat om bedrijven en individuen op professionele wijze te adviseren bij het oplossen van complexe juridische vraagstukken. Ik combineer mijn kennis met een pragmatische benadering, waarbij ik altijd streef naar het behalen van de beste resultaten voor mijn cliënten.

Bij STRICK Rechtsanwälte & Steuerberater vormen we een team van ervaren professionals die zich inzetten voor de belangen van onze cliënten. Ik ben trots om deel uit te maken van dit bedrijf en kijk ernaar uit om mijn expertise en enthousiasme in te zetten om u te ondersteunen bij al uw juridische behoeften.