Rechtsanwalt

Lars Wemmers

Mijn naam is Lars N. Wemmers. Sinds 1996 werk ik met veel plezier bij STRICK Rechtsanwälte & Steuerberater. Eerst als wetenschappelijk medewerker, daarna als referendaris en sinds 1999 als advocaat. Sinds 2014 ben ik ook partner. Na mijn studie Rechten aan de Ruhr-Universiteit Bochum heb ik mijn eerste staatsexamen afgelegd bij het Justitieel Examenbureau in Düsseldorf. Daarna voltooide ik mijn referendariat met mijn tweede staatsexamen. Met trots vervul ik de rol van hoofd van onze belastingafdeling bij STRICK.

Juridische specialisatie

Met mijn jarenlange ervaring en expertise kan ik u adviseren en begeleiden op diverse rechtsgebieden. Of het nu gaat over het belastingrecht, bank- en kapitaalmarktrecht, faillissementsrecht, contractenrecht, grensoverschrijdend handelsrecht, ondernemingsrecht, bescherming van industriële eigendom en oneerlijke concurrentie, ik ben er om u bij te staan.Ik hecht veel waarde aan persoonlijk contact en een betrokken aanpak. Samen met u zoek ik naar de beste oplossingen die passen bij uw specifieke situatie. Ik sta bekend om mijn grondige juridische kennis, mijn analytisch vermogen en mijn doortastendheid.

Netwerk

Naast mijn werkzaamheden bij STRICK ben ik ook lid van verschillende belangrijke organisaties, waaronder de Deutsch-Niederländische Rechtsanwaltsvereinigung e.V., ARGE Bank- und Kapitalrecht des DAV, ARGE internationaler Rechtsverkehr im DAV en Deutscher Anwaltverein. Deze lidmaatschappen stellen me in staat om mijn netwerk uit te breiden en op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen in het juridische vakgebied.

Lezingen en seminars

Graag deel ik mijn kennis en expertise met anderen. Daarom geef ik regelmatig lezingen en seminars over diverse onderwerpen. Onderwerpen waar ik vaak over spreek zijn het vestigen en uitwinnen van zekerheden in Duitsland betreffend leningen voor financieringen, bankieren en financieren in Duitsland, Duits faillissementsrecht, zakendoen in Duitsland en juridische valkuilen bij het zakendoen in Duitsland. Het is belangrijk voor mij om anderen te informeren en te helpen met mijn kennis.

Als advocaat met uitgebreide juridische ervaring in managementadvies en procesvoering bied ik succesvolle preventieve en forensische juridische ondersteuning in het Nederlands. Ik hecht veel waarde aan persoonlijk contact en een betrokken aanpak. Samen met u zoek ik naar de beste oplossingen die passen bij uw specifieke situatie. Ik sta bekend om mijn grondige juridische kennis, mijn analytisch vermogen en mijn doortastendheid.