Steuerberater / Wirtschaftsprüfer / Fachberater für internationales Steuerrecht

Thorsten Meyer

Ik ben Thorsten Meyer, belastingadviseur en accountant bij STRICK Rechtsanwälte & Steuerberater. Ik werk sinds 2019 bij STRICK en ben gespecialiseerd in internationaal belastingrecht, belastingrecht voor ondernemingen en financiële en fiscale verslaggeving.

Fiscale specialisatie

Mijn expertise ligt op het gebied van belastingrecht voor ondernemingen, zowel nationaal (Duits) als internationaal. Ik adviseer, denk mee en ontzorg bedrijven ook graag bij bedrijfsovernames en voer daarbij indien gewenst (buy-side) due diligence onderzoek en bedrijfswaarderingen uit.

Fiscale opleidingen

Mijn studie bedrijfseconomie aan de Technische Universiteit van Berlijn (Dipl.-Kfm.) en de staatsexamens voor de beroepen van belastingadviseur en accountant (Wirtschaftsprüfer) heb ik met goed gevolg afgelegd.
Vanwege mijn specialisatie op het gebied van internationaal belastingrecht mag ik mij bovendien specialist internationaal belastingrecht (Fachberater für Internationales Steuerrecht) noemen.

Netwerk

Als lid van het IDW (Institut der Wirtschaftsprüfer in Deutschland e. V.) ben ik voortdurend in gesprek met professionele collega's over actuele kwesties op het gebied van handels- en belastingrecht.