Rechtsanwalt / Fachanwalt für Arbeitsrecht

Torsten Viebahn

Ik ben Torsten Viebahn, en ik werk sinds 2008 als advocaat bij STRICK Rechtsanwälte & Steuerberater. Mijn expertise ligt op het vakgebied van arbeidsrecht en commercieel huurrecht.

Juridische specialisatie

Mijn specialisaties omvatten het arbeidsrecht, ontslagrecht en commercieel huurrecht. Met mijn kennis over verschillende rechtsgebieden sta ik klaar om cliënten te helpen bij verschillende juridische vraagstukken.

Juridische opleidingen

Mijn opleiding begon aan de Universiteit van Bielefeld en de Freie Universität Berlin, waar ik mijn juridische basis legde. Vervolgens heb ik mijn stage doorlopen in Wiesbaden, waar ik verdere praktische ervaring heb opgedaan. Ik heb mijn carrière als advocaat in Chemnitz gestart en heb ook gewerkt op de juridische afdeling van een Duitse grootbrouwerij voordat ik bij STRICK terechtkwam. Mijn professionele achtergrond heeft me een brede kijk gegeven op verschillende rechtsgebieden, wat me helpt om complexe juridische vraagstukken aan te pakken.

Netwerk

Naast mijn werk als advocaat ben ik actief betrokken bij verschillende organisaties. Ik ben lid van de DAV (Deutscher Anwaltverein) en de Arbeitsgemeinschaft Arbeitsrecht im DAV, waar ik mijn kennis deel en in contact kom met andere professionals op het gebied van arbeidsrecht. Daarnaast ben ik ook lid van Liemers, een Nederlands-Duitse culturele vereniging, wat mijn interesse in grensoverschrijdende vraagstukken weerspiegelt.

Lezingen en seminars

Als spreker verzorg ik lezingen en seminars over uiteenlopende onderwerpen binnen het arbeidsrecht. Mijn expertise strekt zich uit tot thema's zoals arbeidsrecht, ontslagrecht, uitzenden van personeel en grensoverschrijdend werken. Ik vind het belangrijk om mijn kennis te delen en anderen te informeren over relevante juridische ontwikkelingen.