Huurrecht in Duitsland

Huurrecht is een complex en essentieel aspect van het zakendoen in Duitsland. Als gespecialiseerd advocatenkantoor in Duitsland begrijpen wij bij uitstek de unieke behoeften van Nederlandse ondernemers op het gebied van commercieel huurrecht. Ons toegewijde team staat klaar om u te voorzien van juridisch advies en begeleiding op maat in het Nederlands, zodat u met een gerust hart uw zakelijke doelen kunt nastreven.

Wilt u een commerciële huurovereenkomst afsluiten?

Er zijn diverse belangrijke verschillen tussen commerciële huurovereenkomsten in Duitsland en Nederland. We benoemen twee verschillen. In Duitsland zijn commerciële huurovereenkomsten vaak langer dan in Nederland. Er is geen wettelijke maximale duur voor commerciële huurovereenkomsten in Duitsland, terwijl in Nederland de maximale initiële huurtermijn voor winkelruimte en kantoorruimte wettelijk is vastgelegd op respectievelijk vijf en tien jaar. In Nederland zijn er wettelijke opzegtermijnen voor zowel verhuurder als huurder, afhankelijk van de duur van de huurovereenkomst. In Duitsland kunnen commerciële huurovereenkomsten echter doorgaans alleen worden beëindigd aan het einde van de overeengekomen huurperiode, met enkele uitzonderingen.

Voordelen advies huurrecht

Bovendien gaan we een stap verder dan alleen juridisch advies. Onze belastingadviseurs kunnen uw huurovereenkomsten ook fiscaal laten controleren, zodat u zeker weet dat uw zakelijke transacties in overeenstemming zijn met de geldende belastingvoorschriften. Door deze holistische aanpak zorgen we ervoor dat uw bedrijf niet alleen juridisch, maar ook financieel gezond blijft.

Hoe ondersteunt STRICK bij het aangaan van een huurovereenkomst?

Bij ons kunt u rekenen op een uitgebreid scala aan diensten op het gebied van verhuurrecht. Of u nu een nieuwe huurovereenkomst wilt opstellen of een bestaande huurovereenkoVoordelen check van huurovereenkomst wilt laten controleren, wij zijn er om u te helpen. Onze ervaren juridische experts hebben ruime ervaring met het opstellen van huurovereenkomsten voor diverse sectoren, waaronder supermarkten, hotels, productiebedrijven, detailhandelszaken en meer. Met diepgaande kennis van de wet- en regelgeving kunnen we u voorzien van advies dat naadloos aansluit bij uw specifieke sector en bedrijfsbehoeften.ereenkomsten

Persoonlijk advies in het Nederlands

Wij geloven in het belang van persoonlijke benadering en hechten veel waarde aan het adviseren van onze cliënten in hun eigen taal. Als gespecialiseerd advocatenkantoor dat zich uitsluitend richt op Nederlandse cliënten, begrijpen we de cultuur en specifieke zakelijke gewoonten in Nederland. Dit stelt ons in staat om uw zaak grondig te analyseren en optimale oplossingen te bieden die zijn afgestemd op uw zakelijke doelen.

Laatste ontwikkelingen en jurispredentie

Onze focus op huurrecht en belastingrecht betekent dat we diep geworteld zijn in deze rechtsgebieden en altijd op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen en jurisprudentie. Dit stelt ons in staat om snel en doeltreffend te handelen bij het adviseren en vertegenwoordigen van onze cliënten in huurgerelateerde geschillen.

Onze experts

Huurrecht is een complex en essentieel aspect van het zakendoen in Duitsland. Als gespecialiseerd advocatenkantoor in Duitsland begrijpen wij bij uitstek de unieke behoeften van Nederlandse ondernemers op het gebied van commercieel huurrecht.