Vastgoed/projectontwikkeling

Bij het uitvoeren van een ontwikkeling van een project in Duitsland is tact vereist. In Duitsland zijn er verschillende autoriteiten en beslissers die benaderd moeten worden voordat een project ontwikkeld kan worden.

Verantwoordelijkheden en procedures

Vaak wordt de fout gemaakt om direct vergunningen aan te vragen, die vervolgens deels worden afgewezen door autoriteiten en ambtenaren. Deze afwijzing is dan moeilijk of niet meer terug te draaien. Daarom moeten vooraf gesprekken worden gevoerd, verantwoordelijkheden worden onthuld en procedures worden uitgelegd.

Federale structuur

Dit alles is nodig omdat Duitsland een federale structuur heeft. In sommige gevallen zijn burgemeesters, bouwbesturen, maar ook districtsbesturen en deelstaatregerin-gen verantwoordelijk. Soms zijn er ook verschillende verantwoordelijkheden voor een project.

Groen licht voor projectontwikkeling

Deze verantwoordelijkheden moeten worden uiteengezet en vervolgens met de af-zonderlijke besluitvormers worden besproken. Vervolgens kan samen met de betref-fende beslissers of de afzonderlijke overheden een concept worden uitgewerkt en de projectontwikkeling worden gerealiseerd.

Onze specialisten staan voor u klaar en helpen u graag bij de projectontwikkeling in Duitsland.