Artikel - 11 mei 2023

Elektrische oplaadpunten in Duitsland

Als uw bedrijf elektrische laadpunten voor auto's wil installeren in Duitsland, zijn er enkele belangrijke regels en voorschriften waaraan moet worden voldaan. Wij sommen een aantal belangrijke zaken voor u op.

STRICK_Elektrische_Oplaadpunten_Duitsland

Vergunningen en toestemming

Het is belangrijk om de juiste vergunningen en toestemmingen te krijgen van de lokale overheid en netwerkexploitanten voordat u laadpunten installeert. De netwerkexploitanten kunnen beperkingen opleggen aan de capaciteit van het elektriciteitsnetwerk, dus het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de installatie aan alle regels voldoet.

Technische vereisten

De laadpunten moeten voldoen aan de technische vereisten die zijn vastgelegd in de Duitse regelgeving. Zo moeten ze bijvoorbeeld zijn uitgerust met de juiste stekkers en kabels en moeten ze aan bepaalde veiligheidsvoorschriften voldoen.

Tarieven

Er zijn regels voor de tarieven die in rekening worden gebracht voor het gebruik van laadpunten. Het is belangrijk om deze regels te begrijpen en ervoor te zorgen dat de tarieven in overeenstemming zijn met de wet.

Openbaar gebruik

Als de laadpunten ook openbaar beschikbaar zijn, moeten ze toegankelijk zijn voor alle gebruikers. Er zijn ook regels met betrekking tot de informatie die moet worden verstrekt aan gebruikers over de locatie van de laadpunten en de tarieven.

Onderhoud en reparatie

Het is essentieel dat de laadpunten regelmatig worden onderhouden en gerepareerd indien nodig. Dit is niet alleen belangrijk om de veiligheid te garanderen, maar ook om de betrouwbaarheid van de laadpunten te waarborgen.

Door aan al deze regels en voorschriften te voldoen, kan uw bedrijf elektrische laadpunten voor auto's installeren in Duitsland en een wezenlijke bijdrage leveren aan de ontwikkeling van duurzame mobiliteit.

Wij helpen u graag verder met vragen en antwoorden. Neem contact op met Alexander Crämer, Rechtsanwalt.