Alle artikelen

online-shoppen

Blog

4 juridische aandachtspunten bij het starten van een webshop in Duitsland

Heeft u interesse in het starten van een webshop in Duitsland? Met een bevolking van ruim 83 miljoen mensen kan Duitsland een zeer interessante afzetmarkt zijn!

Alexander Crämer

Belang van het Nachweisgesetz

Blog

Het belang van het Nachweisgesetz voor werknemers en werkgevers

Met ingang van 1 augustus 2022 is de informatieplicht van werkgevers in Duitsland uitgebreid. De Nachweisgesetz werd hiervoor aangepast.

Torsten Viebahn

Windenergie in Duitsland

Artikel

De energietransitie in Duitsland

Duitsland heeft ambitieuze doelstellingen geformuleerd met betrekking tot de energietransitie. Er liggen mooie kansen voor (Nederlandse) ondernemers in duurzame energie.

Alexander Crämer

Juridische cultuurverschillen tussen Nederland en Duitsland

Blog

De juridische cultuurverschillen tussen Nederland en Duitsland

Nederland en Duitsland zijn buurlanden en grote handelspartners. Toch zijn er culturele verschillen die van invloed kunnen zijn op de juridische praktijk.

Alexander Crämer

ZZP´ers spelen een belangrijke rol in veel economische sectoren

Blog

Het inzetten van Nederlandse ZZP´ers in Duitsland

Denkt u erover na om de expertise van Nederlandse ZZP´ers in te zetten in Duitsland? Graag zetten wij enkele aandachtspunten voor u op een rij.

Alexander Crämer

Tips voor de aankoop van vastgoed in Duitsland

Blog

6 tips voor de aankoop van vastgoed in Duitsland

Heeft u interesse om te investeren in Duits vastgoed? U bent niet de enige! Voor Nederlandse ondernemers liggen er mooie kansen op de Duitse vastgoedmarkt. Om succesvol de Duitse markt te betreden is een goede voorbereiding essentieel, want er zijn grote juridische en fiscale verschillen tussen Duitsland en Nederland.

Freddy Heinzel

STRICK_Elektrische_Oplaadpunten_Duitsland

Artikel

Elektrische oplaadpunten in Duitsland

Als uw bedrijf elektrische laadpunten voor auto's wil installeren in Duitsland, zijn er enkele belangrijke regels en voorschriften waaraan moet worden voldaan. Wij sommen een aantal belangrijke zaken voor u op.

Alexander Crämer

STRICK_Duitsland_kansen_zakendoen

Blog

Waarom is Duitsland een aantrekkelijke markt?

Als Nederlands bedrijf kan het zeer aantrekkelijk zijn om zaken te doen in Duitsland. Duitsland is de grootste economie van Europa.

Lars Wemmers

STRICK_algemene_voorwaarden

Artikel

Duitse contracten en algemene voorwaarden

Wie met Duitse ondernemers zaken doet, moet soms hindernissen nemen zoals met taal en cultuur. Dat geldt ook voor de contracten en algemene voorwaarden. Ondernemers die met Duitsers zaken doen, doen er goed aan niet zomaar de voor hun Nederlandse bedrijven geldende algemene voorwaarden in het Duits te vertalen. Want daarmee heb je niet automatisch een rechtsgeldige basis voor contracten.

Udo Croonenbrock